Primárne slovo po Kanade bolo "škoda", no hráči neklesli na duchu

04.05.2012 Celý región

Helsinki 4. mája (TASR) - Ako to už býva, po prehre nebola nálada práve najlepšia. Ale po prvom zápase slovenských hokejistov na MS ani zlá, veď prehrali s Kanadou a to dôstojne 2:3. Čo na tom, že v niektorých fázach nevedeli Slováci kam skôr skočiť. "Proti Kanade ani nemožno čakať, že budeme dominovať. Sú to Kanaďania, navyše z najlepšej ligy sveta," povedal pre TASR Ivan Baranka.

Obranca prvej formácie pripustil, že súper často zvieral v tretine, ale podľa neho mužstvo väčšinou dobre odolávalo: "Netreba v takých situáciách panikáriť, treba strážiť stred zóny a nechať ich krúžiť po rohoch. Chceli sme im uchmatnúť aspoň ten jeden bod. A myslím si, že ku koncu sme si vytvorili dostatočný tlak na to, aby sme strelili tretí gól. Škoda. Ale treba to hodiť za hlavu, turnaj sa iba začal a celkovo si myslím, že môžeme byť s výkonom spokojní. Treba ešte dotiahnuť nejaké detaily, nie je to ideálne, ale treba si všimnúť aj dobré veci a pokračovať."

Nie síce reprezentačný debut, ale určite premiéru vo veľkom zápase na medzinárodnej scéne absolvoval Libor Hudáček. Vrtký krídelník kmital najmä v prvej tretine v útočnom pásme ako namydlený blesk a svojimi technickými zručnosťami neraz zamotal Kanaďanom hlavu. "Bolo vidieť, že sú trochu unavení a robí im problém väčšie klzisko," konštatoval pre TASR: "Chceli sme to využiť, ale sami sme urobili chyby, ktoré oni potrestali. Keď sa pozrieme na ich súpisku, sú to samé hviezdy a bolo to s nimi ozaj dosť ťažké. Ale podľa nášho výkonu sa mi zdá, že si môžeme trúfať na Fínsko i USA. Pravda, čo najmenej chýb a premieňať šance."

Najživšie a hlavne najnebezpečnejšie proti Kanade pôsobila tretia útočná formácia Juraja Mikúša, po ktorého prihrávke dal úvodný gól Tomáš Tatar. Tretím do partie bol pravý krídelník Michel Miklík, výkon tria sa mu ale hodnotiť nechcelo: "Nebolo to najhoršie a ani z pohľadu celého kolektívu. Ale - prehrali sme o gól... Je to škoda...," zopakoval najčastejší výraz slovenských hokejistov po prvom zápase na MS: "Bolo super, že sme cítili podporu hľadiska. Slovenskí fanúšikovia vytvorili výbornú atmosféru, škoda že sme ich nepotešili nejakým tým bodíkom."
 

Vyberte región